İşte adet döneminizde uzak durmanız gerekenler

Kadınların %90’ı adet döneminde çeşitli belirtiler yaşıyor. Bu belirtiler kasılma, bel ağrısı, yorgunluk, ruh hali değişiklikleri, şişkinlik, ishal veya kabızlık, baş ağrısı, göğüslerde hassasiyet ve akne şeklinde görülebiliyor.

 

Yapılan araştırmalar adet  döneminde meyve ve sebze ağırlıklı beslenmemiz yönünde bizi uyarıyor.

 

 

Regl döneminde kabızlığa bağlı fazladan bir şişkinlik yaşamayı kimse istemez. Lif kaynağı olan meyve ve sebzeler ise kabızlığı önleyerek şişkinliği hafifletmeye yardımcı oluyor.

 

 

Omega-3 yağ asitleri yönünden zengin gıdalar yiyin.Omega-3 yağ asitlerinin vücuttaki iltihabı azaltıcı etkisi biliniyor. Regl döneminde yaşanan ağrıları azaltmak için ise Omega-3’ün dolaylı olarak etkisi bulunuyor. 

 

Demir seviyenizi ölçtürün

Özellikle ergenlik döneminde görülen demir eksikliği, adet kanamalarının yoğun olmasıyla birlikte daha da ileri bir seviyeye taşınabiliyor. Fast food ağırlıklı beslenme, demir kaynakları yönünden yeterli olmayan bir beslenme düzeyinin kansızlığa sebep olacağı biliniyor. 2013 yılında yapılan bir çalışmada, kanda demir seviyesi düşük olan kadınların daha ağrılı bir adet dönemi yaşadığı tespit edilmiş. Beslenmenize demir içeren gıdaları eksik etmeyerek adet döngülerinde bedeninize yardımcı olabilirsiniz.

Regl döneminde tuzu azaltın

Yemeklerinize ekstra tuz katmadan önce regl ağrılarını düşünün! 2019 yılında Amerikan gastroenteroloji dergisinde yapılan bir araştırma, tuz alımının şişkinliğe sebep olduğunu kanıtladı. Yapılan başka bir araştırma ise, tuz alımını azaltmanın baş ağrılarını azaltma üzerinde olumlu etkisi olduğunu da ortaya koydu. “Regl döneminde başım ağrıyor” diyorsanız sofra tuzunu, turşu gibi tuz içeren besinleri azaltmayı deneyin. 

“Günün manşetlerini ve en çok okunan haberlerini her sabah
e-postanızdan takip etmek için Artihaber bültene üye olun.”
www.donusumhaber.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı artihaber.com’a aittir.
İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklıdır.